Monthly Archive: november 2013

ponedeljek

18

november 2013

2

COMMENTS

K mozoljem nagnjena koža – katerim sestavinam v kozmetiki se izogniti?

Written by , Posted in Ličenje, Nega obraza

Škodljive vsebine v kozmetiki

Vsaka koža je različna in različno reagira na določene sestavine v kozmetiki. Nekaterim se bo zaradi določene sestavine že naslednji dan na obrazu pojavila zmešnjava, pri drugih pa koža zaradi te sestavine sploh ne bo reagirala. V tem članku sem se odločila našteti najbolj komedogene sestavine, ki se jim je  potrebno izogniti ob kupovanju kozmetičnih izdelkov.

Najprej je potrebno razjasniti, kaj sploh so komedogene sestavine. (več …)

četrtek

7

november 2013

0

COMMENTS

Zakaj se odločiti za testno poročno ličenje?

Written by , Posted in Ličenje

Testno poročno ličenje

Dejstvo je, da hoče vsaka nevesta na poroki izgledati čim bolje – hoče popolno poročno obleko, pričesko in poročno ličenje. Dejstvo je tudi, da večina nevest ne ve točno, kakšen poročni makeup sploh želi – še posebej neveste, ki se pred poročnim dnem niso pogosto ličile.

Pri svojem delu se večkrat znajdem v situaciji, ko se nevesta par ur pred poroko odloča, kako želi biti naličena. To je stresno tako zanjo kot tudi zame, saj si želim, da bi bila nevesta z ličenjem kar najbolj zadovoljna. (več …)

torek

5

november 2013

0

COMMENTS

Estee Lauder Invisible Fluid Makeup

Written by , Posted in Ličenje

Zadnje dve leti sem bila zvesta uporabnica Estee Lauder Double Wear tekočega pudra, predvsem zaradi prekrivnosti in naravnega izgleda kljub veliki prekrivni moči. Ker je moja koža (trenutno) v kar dobrem stanju, sem se odločila da preizkusim nekaj novega, tekoči puder ki bo sicer prekriven, vendar pa bo ob nanosu moja koža lahko še vseeno dihala. Izbirala sem med Chanel Vitalumiere Aqua in pa Estee Lauder Invisible fluid foundation. Izbrala sem slednjega, saj Vitalumiere Aqua vsebuje titanijev dioksid (SPF), ta pa povzroči, da obraz na fotografijah izbade svetlejši, kot pa v resnici je.

Estee Lauder INVISIBLE FLUID MAKEUP

Estee Lauder INVISIBLE FLUID MAKEUP


(več …)

torek

5

november 2013

0

COMMENTS

Maja priporoča: Olje čajevca

Written by , Posted in Nega obraza

O zdravilnih sestavinah olja čajevca sem slišala že marsikaj, ampak se nikoli nisem posebej poglobila v raziskovanje resničnosti le-teh, vse dokler se mi niso začeli par mesecev nazaj pojavljati mozolji po licih in čelu (vsak dan dva nova)! O tem sem pisala tudi v prejšnjem članku, ko sem ocenjevala Paula’s Choice BHA gel.

Olje čajevca

Olje čajevca, ki suši mozoljčke ter odpravi otekline in rdečico

Poiskusila sem vse zadeve, ki jih je možno kupiti v lekarni ali drogerijah … (več …)

torek

5

november 2013

2

COMMENTS

Konec mozoljev? Testiram Paula’s choice 2% BHA GEL

Written by , Posted in Nega obraza

Paula's Choice 2% BHA gel

Na spletu lahko preberete veliko o Paula’s Choice izdelkih. Sama med branjem opažam, da nekih vmesnih mnenj ni – ali so ti izdelki ljudem zelo všeč, ali jim pa sploh niso. Veliko je takšnih, ki rezultate opazijo že po dnevu ali dveh uporabe, spet drugim pa se stanje kože le še poslabša.

Kakšen je razlog, da sem se odločila preizkusiti ta izdelek?

V zadnjem letu sem testirala 50 različnih izdelkov za obraz. Rezultat tega so bili številni komedoni (ogrci), ki so se zaradi mojega nenehnega stiskanja razvijali v boleče podkožne mozolje.

Obisk pri kozmetičarki je bil seveda neizogiben … (več …)