petek

6

februar 2015

0

COMMENTS

5 lepotnih napak, zaradi katerih smo videti starejše

Written by , Posted in Ličenje

Z malo truda lahko tudi ženska pri 65 izgleda čudovito. Z nekaj manjšimi napakami pa lahko ženska pri 20ih izgleda deset let starejša. Tako, kot lahko uporaba makeupa prispeva k temu, da se počutimo bolj privlačne in samozavestnejše, lahko z napačno uporabo dosežemo ravno obratni učinek.

V prejšnjih dneh sem vse napake pri nanosu makupa nalašč storila tudi sama. In verjemite, ljudje so opazili. Dobivala sem komentarje, kot so: “Maja, danes zgledaš res utrujena”, ali pa “Uuuu, Maja, prve gubice so tukaj”. :(

Torej, katerih 5 napak vam vas bo postaralo za kar nekaj let?

1. Prevelika količina podlage ali neuporaba le-te

Če mislite, da z leti potrebujete večjo količino makeupa, da boste izgledali mlajši, je vaše mišljenje popolnona napačno. Če boste nase kar “namalali” tekoči puder v treh plasteh, je 99% verjetnost, da boste zaradi tega izgledali precej starejši. Podlaga bo namreč sedla tudi v vaše še tako neopazne gube in jih kar precej poudarila, prav tako pa bo odvzela tisti mladosten sijaj vaši koži.

Tekoči puder je tako lahko vaš najboljši prijatelj ali pa največji sovražnik. Dejstvo je, da je bolje biti brez, kot pa “nositi” neustreznega. Dejstvo je tudi, da pa bo izgled kože ob dobro izbranem tekočem pudru (kremnem, BB kremi, itd,…) veliko boljši in mlajši, kot pa, če ga ne bi nanesli.

Podlage ni treba nanesti na vsak milimeter kože. Nenestite ga le na tiste dele obraza, kjer morate prekriti dečico in manjše nepravilnosti. V izogib temu, da podlaga sede v gube, se izogibajte pudom, ki ponujajo mat in žametni zaključek (še posebej, če je vaša koža že malce bolj zrela).

Kako pravilno nanesti podlago, sem že pisala v enem izmed člankov.

pred in po tekoci puder

2. Preveč korektorja pod očmi

Korektorji, ki so gostejši in namenjeni prekrivanju nepravilnosti na koži, bodo sicer prekrili temne sence pod očmi, vendar pa se bodo precej verjetno “vsedli” v vaše očesne gube in vam prijazno podarili kar nekaj let. 😉 Bolj kot korektor, vam priporočam osvetljevalec (npr. Artdeco Perfect Teint Illuminator ali YSL Touche Eclat). Ta osvetljevalec vsebuje drobne delce, ki bodo zmanjšali temne sence pod očmi, s tem pa, v nasprotju s prej omenjenimi “gostimi” korektorji, ne bodo poudarili vaših (sicer prikupnih  :D) očesnih gubic.

3. Črn svinčnik za oči

Sama sem velik pristaš poudarjenih oči. Ne preveč, najbolj mi je všeč tisti nežen smokey eyes, še posebej zato, ker so moje oči svetle in jih topla rjava zares poživi.  Vsem, ki niste vešči nanašanja makeupa svetujem, da namesto črnega svinčnika za oči, ki ga hitro uporabimo preveč in zato naše oči izpadejo kar nekako grobe in utrujene, uporabite rjavega.
Če pa od svoje izbire glede črne barve ne odstopite, pa pazite, da svinčnik dobro vtrete v veke in tako zabrišete tiste grobe in ostre linije.

4.  Pravilen nanos rdečila

Pri nanosu rdečila na lička, se morate držati dveh preprostih pravil. Prvo pravilo je “manj je več”. Nikoli ne nanesite velike količine rdečila, saj boste videti kot klovnesa. Prav tako se izogibajte nanašanju rdečila v krogu, ker boste videti … no, še bolj kot klovnesa. :)
Drugo pravilo: nikoli ne nanašajte rdečila prenizko, saj vam bo to vizualno potegnilo obraz navzol in videti boste veliko starejši.

5.  Pretemen svinčnik za ustnice

Se še spomnite tiste mode, kopretemen svincnik za ustnice so bile ustnice obrobljene z nekaj odtenkov temnejšim svinčnikim? Jaz se je, takrat se mi je kombinacija svetla šminka in temnejši svinčnik zdela res “kul”. In očitno je tak način “šminkanja” še vedno všeč mnogim ženskam, ki me obiščejo na tečajih ličenja. Vsem po vrsti pa povem, da jim to doda kar nekaj let in da zaradi tega izgledajo dosti bolj “umetne”.

Če hočete izgledati mlajše, izberite svetlejšo šminko in isti (oziroma kar zelo podoben) odtenek svinčnika!

 

 

 

Upam, da sem vam z nasveti pomagala. Uspešno lepotičenje vam želim. 😉

Maja

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja