četrtek

10

julij 2014

2

COMMENTS

Ali se je sploh potrebno ličiti?

Written by , Posted in Ličenje

Drage dame, danes je čas za par minut psihologije. 😀

Današnji prispevek je malce drugačen, kot sicer, ko ocenjujem predvsem izdelke za ličenje in nego kože. Tokrat se bom lotila vprašanja: “Ali se je ženskam sploh potrebno ličiti, in če je odgovor da, zakaj?”

V današnji družbi velikokrat pride do t.i. “Halo efekta”. Vsakodnevno se namreč srečujemo z različnimi ljudmi, ki našo celotno osebnost, naše uspehe, inteligenco in ostale naše sposobnosti merijo na podlagi tega, kako izgledamo. Dokazano je bilo, da ljudje osebam, ki so urejene, oziroma celo lepše pripisujejo večjo uspešnost na vseh področjih.

Vsaka ženska je lepa. Vsaka ženska je lahko še lepša. :)To “dodatno” zunanjo lepoto pa dosežemo z uporabo makeupa. Ne me razumeti narobe, nočem, da ženske, ki se nikoli v življenju niso ličile, takoj oddrvijo v drogerijo po cel voziček ličil, saj se po vsej verjetnosti v svoji “novi koži” nebi počutile dobro, nenazadnje pa se bi izgubile v množici izdekov, kupljenega pa na koncu sploh ne bi znale uporabljati.

Makeup lahko naredi žensko veliko bolj privlačno, mladostno in urejeno, če je narejen pravilno z uporabo primernih izdelkov. V nasprotnem primeru lahko ta na vašem obrazu ustvari pravo polomijo in rezultat je vse prej kot lep. Poleg tega je uporaba makeupa odvisna tudi od priložnosti za katero ga nosite (npr. dnevni makeup naj ne bi vseboval premočnega contouringa, zadimljenih oči in umetnih trepalnic).

Primer (vsaj zame) nepravilne uporabe ličil (Trya, zelo si lepa, ampak tale makeup je pa katastrofa):

tyra

Raziskave so pokazale, da so ženske, ki se vsakodnevno ličijo bolj samozavestne. Ta samozavest se kaže v uspehih tako na delovnem, kot tudi na družabnem področju njihovega življenja. Bolj samozavestne kot so, bolj so uspešne. In tukaj ne govorim o samovšečnosti, ki ni najlepša lastnost človeka, marveč o samozavesti, ki je posledica zadovoljstva s samim seboj na globji ravni.

Če samo pogledamo primer nenaličenega obraza z naličenim, ob minimalni uporabi ličil.

Uporabljeni produkti:
  • Loreal Lumi Magique tekoči puder
  • Maybelline The Falsies Maskara
  • Revlon Colorstay eyeliner
  • Makeup Revolution rdečilo za lica – Loved me the best
  • M.A.C šminka – Peach Blossom

grgr

Na tej fotografiji lahko vidite, kako drugače ženska izgleda, če ima nanešen makeup. Pa sploh ga ni veliko! :)

2 Comments

  1. martin
    • Nastja

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja