sreda

4

december 2013

0

COMMENTS

V 5 minutah do zadimljenih oči (“smokey eyes”)

Written by , Posted in Ličenje

Veseli december je v polnem teku in ker je to mesec praznovanj in zabav, sem vam ta namen pripravila mini tutorial do zadimljenih oči. Ta videz je sicer primeren za vse barve oči, vendar bo še posebej poudaril modre, sive in zelene oči.

KORAK 1.

Na veko nanesi podlago, oriroma “primer” , ki bo omogočil daljšo obstojnost senčk. Če primerja nimaš, na veko nanesi malce korektorja.

KORAK 2.

Z osnovnim čopičem za nanos senčil nanesi zlato “šimer” senčko čez celo veko. Osnovna čopiča za nanos senčič sta naprimer MAC 239, ali pa Real Techniques Shading Brush, ki ga lahko kupiš tukaj.

tut1

KORAK 3:

Na pregib veke (pregib veke je tik pod kostjo nad očesom) nanesi srednje rjavo – zlato senčilo s t.i. “blending” čopičem. Takšna čopiča sta MAC 217 in Sigma E25. Slednjega lahko naročiš tukaj.  Vzemi si par sekund, da bo sečilo dobro zabrisano in da nikjer ne bo nobenih ostrih robov.

tut2

KORAK 4:

Oči obrobi s črnim svinčnikom. Sama imam najraje MAC Eye Pencil ali pa Barry M nežno črtalo za oči.

TUT3

KORAK 5:

Nanesi črn eyeliner čisto ob trepalnice. Eyeliner najlažje naneseš tako, da gledaš navzdol v ogledalo. Nanos zahteva nekaj vaje, če ga nisi navajena nanašati, lahko namesto tega uporabiš črn svinčnik in ga zabrišeš z paličico za ušesa.

tut4

Vaša,
Maja

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja