torek

13

maj 2014

0

COMMENTS

Kako do videza popolno zagorele polti? (1. del)

Written by , Posted in Ličenje

Sama nobenega poletja ne preživim več brez treh stvari v moji torbici. Te stvari so:

  1. vlažilna krema z SPF zaščito (minimalno 30),
  2. balzam za ustnice z SPF ter
  3. bronzer.

Ker sem v preteklih člankih že večkrat obdelala temo na nego kože, se bom v tem posvetila le bronzerju. Povedala vam bom zakaj je zame tako nepogrešljiv in kako ga uporabljati.

Sonce je škodljivo. Mislim, da je do sedaj, glede na to, da je bilo na to temo spisanih več tisoč člankov, narejenih miljon raziskav, jasno vsakomur. Veliko ljudi še vedno kljub temu vztraja pri ideji, da jim bo sonce pomagalo do lepše (čistejše) kože, t.j. da bo odpravilo mozoljčke, ampak, sonce bo, če gledamo na dolgi rok, vašo kožo izjemno poškodovalo, povzročilo še več aken in na koncu boste izgledali 10-20 let starejši, kot pa v resnici ste.
Sama sem velika ljubiteljica “Victoria Secret” zagorele polti  in vsako leto sem zaradi tega pred poletjem hodila v solarij (ja, vem, vem,…). Tako je bilo tudi letos, vendar sem prenehala zaradi jemanja antibiotikov, ki lahko izzovejo hudo alergijsko reakcijo.

Nazaj k bronzerju. Bronzer je odličen izdelek, če se ga uporabi pravilno, saj bo le tako vaša koža izgledala naravno zagorela brez groznega oranžnega oddtenka ali še huje, ob nepravilni uporabi lahko izgledate, kot da vas je nekdo udaril na lice. Kako se ga torej uporabi pravilno?

1. VEDNO NANESI BRONZER NA “PRIPRAVLJENO” KOŽO

Poletje ni čas za težke podlage, razen v primeru da vaša koža potrebuje večjo prekrivnost. V primeru, da podlage ne boste nanesli (bodisi je to tekoči puder, BB ali CC krema, ali pa samo obarvana vlažilna krema – ne pozabi na SPF), se bronzer ne bo dobro “prijel” oz. bo hitreje izginil z vašega obraza in vam v primeru, da je vaša koža mastna, pustil grde madeže.

2. BRONZER NE SME BITI PRETEMEN

Pri izbri bronzerja pazite, da bo ta maksimalno dva odtenka temnejši od vaše polti. V nasprotnem primeru boste  izgledalin umazani namesto glamurozni in zagoreli. Glede barve bronzerja pa, sama vedno izberem toplejše odtenke bronzerjev, saj imam občutek, da v primerjavi s hladnejšimi, bolj “pepelnatimi” odtenki, naredijo polt bolj zdravo.

5christinaaguilera
Slika zgoraj je klasičen primer ponesrečenega “bronzey” izgleda.

3. NE IZBERITE BRONZERJA, KI VSEBUJE VELIKO BLEŠČIC

Sama sem velika fenica sijoče polti. Ne “mastno-sijoče” ali “diskokrogla-sijoče” ampak zdrave sijoče kože, zato vedno izbrerem mat bronzer ali bronzer z čisto drobno mletimi bleščicami. Takšni, ki vsebujejo veliko bleščic pa bodo izgledali zelo dobro, če jih boste nanesli samo na vrh ličnic. Moji najljubši bronzerji:

bronzerji

4. KAM NANESTI BRONZER IN KAJ UPORABITI?

Bronzer vedno nanesite na tiste predele obraza, kjer najprej porjavite. Ti predeli so:

  • predel tik ob lasišču 
  • senca
  • lička 
  • brada
  • obe strani nosu
  • vrat

kam nanesti bronzer

Če boste ob nanašanju naredili t.i. “fish face” in bronzer nanesli tik pod ličnicama, bo vaš obraz izgledal ožji.

Primer luštnega “fish-facea” :):
DSC_0197

Bronzer nanesite z večjim čopičem. Sama uporabljam Real Techniques Powder brush ali Eco Tools Bronzer brush.  Po “zajetju produkta” čopič nežno otresite, saj so bronzerji ponavadi dokaj pigmentirani in lahko se zgodi, da ga boste nanesli preveč.

Upam, da sem vam vsaj malce pomagala pri doseganju bolj zagorelega videza. V naslednjem delu tega članka pa bomo govorili o samoporjavitvenih izdelkih za kožo in njihovo uporabo. :)

Pozdravček,
Maja

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja