ponedeljek

15

september 2014

3

COMMENTS

Nakup ličil preko spleta + *NOV VIDEO*

Written by , Posted in Ličenje, Video

Avgust je bil nor mesec (NOOOOR). Ne v smislu počutja (khm) temveč glede števila strank in narejenih makeupv (za sobote si bom morala verjetno že kar kmalu poiskati pomočnika – anyone?). Ideje o novih projektih se kar kopičijo in zadnje čase si res želim, da bi imel dan 2×24 ur.

Danes sem tukaj, da vas posvarim pred nakupovanjem kozmetičnih izdelkov preko spleta, še posebej preko “risky” spletnih strani, kot je npr. Ebay. Ne me narobe razumeti, nimam ničesar proti Ebayu, je super. Malo manj pa so super prodajalci, ki ponujajo kopije znanih blagovnih znamk, ponavadi po isti ceni kot original. Na tržišču je ogromno ponaredkov. Jasno. M.A.C, Chanel in Dior izdelki se kopirajo na veliko in v 99% je (vsaj) zunanji izgled popolnoma enak originalu. Ko pa odpreš škatlo, ti stvari postanejo malce bolj jasne (aaaaha, zato je bil izdelek nekaj evrov cenejši!!!).  Ali pa tudi ne, morda je kopija resnično dobra in pretenta še tako dobre poznavalce produktov. Nekatere izdelke so “copy cats” ustvarili kar na novo in tako so nastali ponaredki, kot je npr: Chanel LES 9 OMBRES – hihi (9 senčk, ki jih Chanel sicer ne ponuja). Ali pa M.A.C – ove kremne senčke (paleta 15h), ki jih M.A.C prav tako ne ponuja (žal!).

ponaredki kozmetike

Pigmenacija izdelkov, barva, velikost bleščic (še posebej v pigmentih) so lahko jasni pokazatelji, ali je izdelek original ali ne. Seveda pa moramo originalni izdelek dobro poznati, da lahko sploh opazimo razliko.

Sama sem na ponaredek produkta naletela 2x in obakrat sem izdelek naročila preko Ebaya.
Ko naročate izdelke, bodite pazljivi na:

  • Lokacijo izdelka: Kitajska v 99% primerov ne pomeni nič dobrega
  • Oceno prodajalca
  • Ceno izdelka: Če je cena zelo, zelo nižja kot pa bi morala biti, potem je izdelek iz druge roke ali pa ponaredek
  • Izgled: Kako izgleda originalni izdelek oz. ali ga proizvajalec sploh ponuja pa lahko preverite na spletni strani proizvajalca.

***VIDEO*** :)

Untitled-1

Zgornja tema se na video navezuje zaradi izdelka, ki sem ga v videu uporabila, pa sem kasneje ugotovila, da izdelek ni bil original (BUUUUUUUU). Urban Decay NAKED 2 paletka je, kljub temu, da sem zanjo plačala skoraj toliko kot original, žal kopija. Smešno, za rojstni dan lani sem dobila original in sem bila strašno razočarana, ker sem NAKED 2 že imela. Ko sem kasneje primerjala, … no, nisem mogla ravno primerjati, ker je bil original pač mnogo boljši, bolj pigmentiran in obstojen kot kopija, sem bila … no, recimo temu da hkrati jezna na prodajalca, obenem pa zelo vesela darila.

V videu sem ustvarila enega mojih najljubših makeupov – malce manj močen smokey eyes (ki je obenem še “ful u izi” za naredit :) ).
Imena izdelkov so navedena v samem videu.

 

Prijeten poneeedeeeeljek. :)
Maja

3 Comments

  1. Iva

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja