ponedeljek

2

junij 2014

2

COMMENTS

Majin vodič do M.A.C. tekočih pudrov (1.del)

Written by , Posted in Ličenje

Ojla!

Tukaj sem, z novim člankom. Točno 19 dni je preteklo od zadnje objave. Bi mi verjeli, če vam povem, da nisem imela časa za pisanje? Ne! Vedno se namreč najde kakšna prosta ura ali dve, ampak v zadnjih dveh tednih sem svoje proste ure porabljala za uživanje na sončku, igranje z mački, … :)

20140525_194354

Torej, k članku!

Vsi vemo, kaj M.A.C je. Najbolj uporabljena, ena najbolj kvalitetnih in predvsem pri makeup artistih najbolj priljubljenih znamk …  pa je v resnici tako zelo dobra? Je in ni.

Kot vsaka kozmetična znamka ima tudi M.A.C. svoje “šibke” izdelke. V tem članku se bom posvetila prevsem tekočim pudrom, saj me je do zdaj skoraj vsaka stranka vprašala, če jih priporočam ali odvsetujem. Ocenjevala bom samo tiste izdelke, ki sem jih sama preizkusila (oziroma preizkušala, saj vsak izdelek nosim dlje časa, preden karkoli povem o njemu).

Pa se kat lotimo dela:

1. MAC Face and body foundation

F&B tekoči puder je dragulj v MAC-ovi kroni podlag. Je njihov najbolj popularen, oz. prodajan izdelek in nisem še srečala makeup artista, ki ga sam še ne bi uporabil. Kakšno pa je moje mnjenje o njem?

Prva stvar, ki mi pade na pamet, ko se lotim dela z F&B, sta besedi “tekoče” in “voda”. Je najbolj tekoč tekoči puder, kar sem jih do zdaj imela možnost uporabiti (in, bilo jih je veliko). Tekoč tekoči puder pomeni, da kaplja – povsod. Ob nanosu na hrbtno stran dlani, se ob napačnem gibu takoj razlije po celi roki, kapljice te podlage pa bojo ob nepazljivosti zagotovo pristale na vašem novem belem krilu (been there, done that). Torej, pazljivo, še posebej če ste po naravi nerode, tako kot jaz. :)

Prekrivnost tega tekočega pudra je zanimiva, saj se struktura spreminja s časom vtiranja v kožo. To pomeni, da dlje kot ga vtirate, bolj gost postane in večjo prekrivnost ima. Največ kar boste z njim dosegli je srednja prekrivnost, zato ga sama uporabljam na osebah z lepo, neproblematično kožo.

NANOS:

Pozabite na čopiče, gobice in druge pripomočke za nanos tega izdelka, saj ga ti dobesedno pojedo. Edini način, s katerim bo ta podlaga izgledala dobro, je nanos s prsti ali z MAC – ovim 187 čopičem, čeprav sem sama bolj pristašica prvega načina. Podlago morate nato (HITRO, ker drugače postane kar malce lepljiva) s prsti dobro vtreti v kožo ( RES dobro).

FINIŠ:

Definitivno ni mat, prav nasprotno, podlaga se bolj nagiba k sijočemu finišu, ki je meni še posebej všeč (ne mislim tistega že 100x omenjenega “šajnikotdiskokrogla” finiša, ampak tistega naravnega, “mojakožasijeodznotraj” videza). To je podlaga, ki jo boste nosili, brez da bi kdo opazil, da sploh imate tekoči puder.

Prav zaradi efekta, ki ga povzroči na koži, pa uporabo odsvetujem osebam, ki imate masten tip kože, saj bo vaša koža po dveh urah izgledala, kot bi se namazali z oljem (in to kljub uporabi matirnega zaključnega pudra).

F&B JE TOREJ IDEALEN ZA:
  • Osebe, ki imajo suho – normalno neproblematično kožo,
  • osebe, ki želijo izenačiti samo svojega obraza, ampak tudi kožo na drugih delih telesa, saj se F&B ne prenaša na oblačila,
  • osebe, ki se ne bojijo sijoče kože in jim ni problema na sredi dneva uporabiti matirnih lističev ali zaključnega pudra,
  • osebe, ki imajo rade lahko prekrivne podlage (navezuje se na prvo alinejo), še posebej je primeren za poletne mesece.
ODSVETUJEM GA:
  • Osebam z mastno kožo, saj se boste začeli svetiti po parih urah, podlaga pa bo vaše razširjene pore le še poudarila,
  • osebam, ki niso vešči nanosa tekočih podlag, saj kot sem že prej omenila, ima F&B dokaj problematično formulo, ki ni tako enostavna za nanos,
  • osebam, ki imate radi podlage z večjo prekrivnostjo in mat finišem.

mac face and body 2mac face and body tekoči puder Sliki zgoraj: MAC F&B v barvah NC 15 (svetel) IN NC 45 (temen).

PODOBNI IZDELKI:
MAC-ov F&B v Sloveniji ni dobavljiv. Prav tako odsvetujem kupovanje izdelke te znamke preko strani eBay ali podobnih strani, saj je velika verjetnost, da boste naleteli na kitajsko kopijo, za katero ne veste, kako se bo obnašala na vaši koži.

V kolikor iščete cenejšo varianto tega tekočega pudra, vam svetujem nakup Makeup Revolution The One podlage, saj mu je po prekrivnosti in strukturi zelo podobna (le da je Makeup Revolution The One še bolj tekoča).

Kakšno je tvoje mnenje o F&B tekočemu pudru? Si morda že preizkusila MUR The one podlago?

Pozdravček,
Maja

2 Comments

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja