petek

6

junij 2014

0

COMMENTS

Majin vodič do M.A.C tekočih pudrov (2.del) + Napoved VIDEA

Written by , Posted in Ličenje

Včeraj sem delala seznam člankov, ki jih želim objaviti v prihodnjih dneh. Ugotavljam, da je še OGROMNO stvari, ki vam jih želim predstaviti, oceniti, itd, … ravno zaradi tega bom v naslednjih dneh nove članke objavljala vsak dan. :) Če samo nakažem o čem bom pisala; prihajajo članki o mojem mnenju o “superslavnem” Clarisonicu, Beauty Blender-ju, čez par dni pa bo objavljen tudi moj, TING TING TING, prvi VIDEO, v katerem vam bom pokazala, kako ustvariti popoln poletni, zapeljiv a enostaven, smokey eyes. YAAAAY! 

VIDEO

Ko sem se odločila posneti video, sem bila prepričana, da je to … “simpl k pasulj”.  Našminkaš se pred kamero, naložiš na računalnik, malce obdelaš in je to to. Ampak, uf, sm se motila. Že sedeti pred kamero brez makeupa (auch), brez prestanka gledati v objektiv, ustvariti make-up, ki bo dobro zgledal na videu, je bilo izjemno težko, tisto kar je sledilo kasneje, pa je bilo … no, še malce težje.

Čeprav sama nisem čisti računalniški amater, oziroma so mi stvari dosti jasne, sem se morala naučiti obdelave – to mi je vzelo par dni. Rezanje, sestavljanje video delov ni enostavna naloga, ampak … USPELO JE. 

ps. Videa, ki mi je bil vsaj približno všeč, mi ni uspelo posneti v prvem poskusu. Pred tem, ki ga bom pokazala vam, sem jih posnela vsaj 15, a je bilo pri vsakem nekaj narobe.

video muamaja

Počakajmo na video, ocenili ga boste vi, sedaj pa pojdimo naprej na članek. :) V prvem delu članka sem opisovala M.A.C Face and Body Foundation, v tem delu pa se bom lotila M.A.C Studio Fix Fluida SPF 15.

M.A.C STUDIO FIX FLUID SPF 15

mac-studio-fix

To je bil prvi M.A.C-ov izdelek, ki sem ga preizkusila in dolge mesece je bila to podlaga, ki sem jo uporabila vsak dan. Sama tekoče pudre vedno kupim v dveh barvah, tako da jih lahko zmešam glede na barvo moje polti v različnih letnih časih. SF imam v barvah NC 15 in NC 45

M.A.C SF spada v kategorijo srednje prekrivnih podlag, kar pomeni, da prekrije manjše -srednje nepravilnosti, pri večjih pa morate še vseeno uporabiti korektor. Za srednje prekrivno podlago je SF zame precej težka podlaga in po nanosu se počutim, kot da sm svoj obraz kar nekako zacementirala. Čeprav spada v isto kategorijo prekrivnosti kot Estee Lauder Double Wear ali pa Vichy Dermablend, se mi zdita omenjeni dve lažji podlagi, pri katerih moja koža še vseeno diha.

Zanimiva stvar pri tem tekočem pudru je, da naj bi bila primerna za masten tip kože, M.A.C. jo oglašuje kot “oil-free”, kar pomeni, da ne vsebuje olj, ki bi vašo kožo mastila. Problem je, da tudi če podlaga ne vsebuje olj, ne pomeni, da na vaši koži ne bo povzročila mastnega sijaja. In ravno to se zgodi pri SF. Čeprav na začetku moja koža izgleda matirana (mogoče kar malce preveč), se po nekaj urah (beri največ dveh) začnem svetiti po skoraj celem obrazu. YIKES. :)

Stvar, ki me najbolj moti pri tej podlagi, pa je njena oksidacija. Seveda do oksidacije ne bo prišlo pri vseh ljudeh (poznam kar nekaj oseb, ki jo uporabljajo že leta in po urah nošenja njihov obraz še vedno izgleda na sveže naličen). Ko jo nanesem sama, tudi če barvo zmešam “v piko”, po uri potemni in dobi tisti “nagravžen” oranžen ton, ki povzroči videz “nataknjene glave”.

M.A.C. Studio Fix Fluid SPF 15 priporočam:

  • osebam, ki ste vajene nositi težje podlage, ostalim pa se bo ob nošenju SF zdelo, da nosite cement,
  • v zimskem času, ko naša koža potrebuje malce več zaščite,
  • osebam s temnejšo poltjo, saj je pri njih oksidacija manj ali neopazna,
  • osebam z normalnim tipom kože.

Odsvetujem pa ga:

  • osebam, ki ne potrebujete velike prekrivnosti,
  • osebam, katerih koža je izredno nagnjena k nepravilnostim, saj vsebuje komedogene sestavine (npr. Algae extract),
  • v poletnih mesecih, saj, kot sem že omenila je podlaga dokaj težka,
  • osebam z zelo svetlo kožo.
Ocena izdelka:

STARS

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja