petek

4

julij 2014

0

COMMENTS

NA KRATKO: TOP 5 – TEKOČI PUDRI

Written by , Posted in Ličenje

Ugotavljam, da se ne držim obljub, ki vam jih dam. Obljubila sem, da bom blog osveževala vsakodnevno, ampak preprosto ne gre. Poročna sezona je v polnem teku, dela je veliko in čeprav imam napisanih že 20 naslovov za prispevke, jih kar nekako ne morem “spraviti skupaj”.

Danes imam dovolj prostega časa, da lahko napišem prispevek, ki sem ga hotela že nekaj časa nazaj – mojih 5 najljubših podlag. Zakaj ta članek?
V zadnjih parih tednih sem dobila veliko mailov, zasebnih sporočil na Facebook in celo nekaj klicev, preko vseh teh kanalov ste me spraševali, kateri puder priporočam za določen tip kože. Seveda vam konkretnega odgovora ne morem podati, ker je vsaka koža drugačna in ima svoje potrebe, lahko pa vam povem, kateri tekoči pudri, oziroma podlage najbolj odgovarjajo meni na moj “čuden” kombiniran tip kože. :)

Z izjemo mojih ustnic, ki so v zelo slabem stanju, moja koža zadnje par tednov izgleda kar dobro. Kaj se je zgodilo z ustnicami – nerodna zgodba. Kak teden nazaj se mi je nad ustnico naredil majhen mozoljček, ki sem ga, kot vsakega, natrla z klindamicinom, ki pa je nažalost stekel na mojo zgornjo ustnico (sem vam rekla, da sem nerodna).  Ko sem se naslednji dan zbudila, je bila ta vsa suha in razpokana. To me je motilo, zato sem si ustnice ves čas lizala – stanje se je zato občutno poslabšalo.

Ampak, v tem članku ne bomo govorili o mojih vsakodnevnih nerodnostnih pripetljajih, ampak se bomo posvetili tekočim podlagam. Kar začnimo:

1. Bourjois CC Cream

U6HT

Trenutno je to podlaga, ki jo uporabljam vsakodnevno. CC krema vsebuje tri korektivne pigmente; mareličnega za bolj sijočo in svežo kožo, zelenega, ki deluje proti rdečici in belega, ki deluje proti temnim madežem.  Poleg tega ima zaščitni faktor, nudi 24 urno hidratacijo ob nemastni formuli.

Kaj naj rečem? Podlaga je čudovita, nad njo sem bila bolj navdušena kot nad Diorjevo BB kremo, pa čeprav je tam cena več kot 3x višja. Všeč mi je izjemno naraven izgled podlage, saj je to ena redkih podlag, pri kateri nimam občutka, da mi na obrazu ustvari masko.

2. ARMANI Lasting Silk SPF 20

ARMANI

V kolikor imate kombiniran do masten tip kože pa potrebujete podlago, ki bo na vaši koži ustvarila mat a vseeno svež in naraven finiš, potem vam brez debate svetujem to podlago. Dolgo časa v Sloveniji sploh ni bila dosegljiva, zdaj pa jo lahko dobite tukaj. 

Glede odtenkov – odtenki polnih številk (npr. 4,5,6) so hladni oddtenki (torej vlečejo bolj na rožnato), odtenki, ki pa se končajo z .5 pa so odtenki, primerni za tiste, ki imate bolj topel podton, vlečejo torej bolj na rumeno. (morda bi bilo treba napisati članek o tem?)

3. Vichy Dermablend

O tem izdelku sem že pisala, celoten prispevek si lahko ogledate tukaj.

Če povzamem prispevek:

  • srednje do visoko prekriven tekoči puder
  • na koži ne ustvarja občutka maske
  • naraven, kar nekoliko sijoč izgled (če ima koža veliko nepravilnosti, te le še poudari)
  • na koži zdrži približno 8 ur, če uporabimo fiksirni puder
  • ne maši por (nekomedogen)
  • izbira barv je KATASTROFA (samo za nevtralni – hladni poddton, ne ponujajo barv, ki bi pristajale osebam s toplejšim poddtonom, samo štirje odtenki)

To je moja “reševalna podlaga”  v časih, ko se moja koža zjezi in ustvari polomijo. :)

 

vichy

 

4. Bourjois Healthy Mix

O tej podlagi sem že pisala, prispevek si lahko preberete tukaj.

POVZETEK: Podlaga zagotavlja srednjo prekrivnost in ni primerna za mastne tipe kože (razen pozimi), saj ima kar nekako sijoč finiš. Primerna je tudi za bolj zrelo polt, saj vsebuje ekstrakt marelice, ki vaši koži podari svež in bolj spočit videz.

healthy mix

5. ESTEE LAUDER MAXIMUM COVER 

Preprosto: PREKRIJE VSE, tudi velike nepravilnosti. Sama ga sicer nikoli ne bi uporabljala kot podlago, bolj mi služi kot korektor za prekrivanje mozoljčkov in temnih kolobarjev pod očmi.

maxcov

 

Katero od teh podlag si že preizkusila in kako je všeč tebi?

Pozdravčki,
Maja

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja