sreda

29

oktober 2014

0

COMMENTS

TOP 4 tekoči pudri pod 15 EUR

Written by , Posted in Ličenje

Heeeeeej,

končno sem se zbudila iz “prehladne kome” (čeprav še vedno redno smrkam), zato je čas za nov prispevek, YAY! :)

Izbira tekočega pudra ni enostavna, je pa nujno, da zase izberete ta-pravega, saj je od njega odvisen skoraj ves nadaljen nanos ličil. O pripravi kože na nanos sem pisala par člankov nazaj, prispevek si lahko preberete tukaj.

Sama sem zaradi svojega dela preizkusila ogromno, dragih in cenejših, prekrivnih in manj prekrivnih tekočih pudrov različnih proizvajalcev.  V tem članku bom govorila o odličnih tekočih pudrih, katerih cena je nižja od 15 EUR. Veliko preizkušenih je bilo takih, ki sem jih že po eni uporabi vrgla v smeti (o teh bom govorila o prihodnjem članku), nekaj pa je bilo tudi takih, ki so postali stalnica v moji make-up zalogi.

Pa se kar lotimo seznama:

1. Bourjois Healthy Mix Foundation

IMG_4571

Izdelek obljublja, da bo koža po nanosu izgledala spočita in sijoča, s čimer se popolnoma strinjam.  Moja koža velikokrat izgleda pusta in utrujena, podlaga pa ji podari sijoč izgled. Vsebuje marelico, ki koži podari sijaj, melono, ki zagotavlja hidratacijo in jabolka, ki kožo ohranjajo mladostno.

Tekoči puder je srednje prekriven in primeren za vse tipe kože. Sama ga v poletnih mesecih sicer ne uporabljam, ker podari mojo že tako sijočo T-cono, odličen pa je v zimskih mesecih.

Prekrivnost:Srednja
Finiš:Sijoč (koži podari zdrav, svež videz)
Nanos:Ne porabi se veliko produkta, razen če hočete zares visoko prekrivnost; sama ga nanašam s čopičem
Cena:okrog 15 EUR
Odtenki:Moj odtenek je 52 Vanilla
Obstojnost:Bourjois zagotavlja 16 urno obstojnost obeh podlag – hahaha :) . Sama bi rekla, da je puder obstojen okrog 6 ur (pri moji mešani koži, verjetno bo obstojen dlje na normalni ali suhi koži).

2. Catrice Nude Illusion

IMG_4575

Prejšnje leto sem bila velika “fanica” Catricine Photo Finsih podlage, vendar se tekočih pudrov, na žalost, slej kot prej naveličam. Nude Illusion je relativno nov izdelek prej omenjene znamke in po mnenju mnogih skorajšnja kopija izredno priljubljene Armanijeve Luminous Silk podlage.

Moram priznati, kljub mojemu neskončnemu skepticizmu, tekoči puder je, še posebej za svojo ceno (okoli 7 eur), zares dober! Videz kože po nanosu je naraven a svež. Prekrije manjše nepravilnosti, primeren pa je za normalno, mešano in mastno kožo. Na suhi ga še nisem preizkusila, tako da… to oceno prepuščam vam.

Prekrivnost:Lahka - srednja
Finiš:Naraven - koži da zdrav, svež videz
Nanos:Sama porabim dve pumpici za cel obraz
Cena:Okrog 7 EUR
Odtenki:Moj odtenek je 10 "ivory"
Obstojnost:8 ur

3. Revlon ColorStay

IMG_4588

Revlonov tekoči puder sem preizkusila že leta 2009, ko se še nisem ukvarjala z ličenjem. Od takrat ga uporabljam konstatno, tako na sebi, kot tudi na strankah. Primerljiv je z Estee Lauder Double Wear, ki je ena izmed mojih najljubših podlag (s tem da je cena te podlage za 29 EUR višja od Revlonove)

POZOR: Podlaga je kar težka, zato jo tistim, ki niste vajeni nošenja tekočih pudrov, odsvetujem.

Prekrivnost:Srednja +
Finiš:Naraven - tudi če izberete Revlon Colorstay za mastno kožo, finiš ne bo mat, opozarjam!
Nanos:Grrrrr, brez pumpice! Pri pudrih, ki jih moramo porabljati "direkt iz flaške" nikoli nimam občutka, koliko produkta se v resnici porabi
Cena:Okoli 13 EUR
Odtenki:Moj odtenek je 180
Obstojnost:10 ur (s fiksirnim pudrom)

4. Bourjois CC Cream

IMG_4567

CC krema vsebuje tri korektivne pigmente; mareličnega za bolj sijočo in svežo kožo, zelenega, ki deluje proti rdečici in belega, ki deluje proti temnim madežem.  Poleg tega ima zaščitni faktor, nudi 24 urno hidratacijo ob nemastni formuli.

Kaj naj rečem? Podlaga je čudovita, nad njo sem bila bolj navdušena kot nad Diorjevo BB kremo, pa čeprav je tam cena več kot 3x višja. Všeč mi je izjemno naraven izgled podlage, saj je to ena redkih podlag, pri kateri nimam občutka, da mi na obrazu ustvari masko.

Prekrivnost:Lahka - srednja
Finiš:Satenast (niti mat, niti sijoč)
Nanos:Juhu za plastično flaško; sama podlago nanašam večinoma s prsti
Cena:Okoli 10 EUR
Odtenki:Moj odtenek je 52
Obstojnost:8 ur

 

Katera je pa vaša najljubša podlaga pod 15 eur?

M.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja