sreda

6

avgust 2014

1

COMMENTS

TOP 5 MAKEUP ČOPIČEV

Written by , Posted in Ličenje, Nasvet dneva

Če bi me vprašali dve leti nazaj, kaj sama menim o make-up čopičih, bi vas prav čudno pogledala in dejala: “Kakšnih makeup čopičih? Tega pa res ne potrebujem”.  Čeprav se je moje mnenje, moje znanje in pogled na sam makeup v parih letih dodobra spremenil in čeprav zdaj vem, da so čopiči za lep in obstojen makeup nujno potrebni, še vedno, kar se tiče celotnega makeupa, veliko dela naredim z rokami.

V letu, odkar imam studio (če smo natančni, v letu in 3h mescih) sem preizkusila veliko različnih znamk čopičev, zato vam lahko iz “prve roke” povem, katere sem vam splača kupiti. Tukaj je mojih 5 najljubših.

čopiči

1. M.A.C 217

Definitvno moj največkrat uporabljen čopič. Uporabljam ga za mehčanje senčil na očeh (smisel vsakega makeupa je namreč to, da so barve zlite in izgledajo naravno, da ni nobenih ostrih robov – blend blend blend), pa tudi za nanašanje korektorja (še posebej pod očmi). Slaba stran 217-ke je ta, da se ob umivanju kar hitro “scufa” oz. izgubi svojo obliko (kar malce nefer, glede na to da stane dobrih 20 evrov).

2. M.A.C 239

Še eden izmed mojih najljubših čopičev. Je izjemno kompakten, zato lahko z njim “zajamemo” večje količine senčila. Primeren je tako za senčila v prahu, kot tudi kremna in tekoča.

Še moj nasvet: Ob nanašanju ličil z 239-ko, čopiča nikoli ne “vlačite čez oči” ampak nežno tapkajte, saj bo s tem nanos lepši.

3. REAL TECHNIQUES BUFFING BRUSH

Čopič je del Samanthinega “Core Collectiona” (set 4h čopičev), sama ga uporabljam za tekoči puder (ali za kremnega zmešanega s primerjem). Zelo lepo nanese podlago, zaradi tega, ker jo z njim dobro vtremo v kožo pa so tudi pore manj vidne (še posebej če podlago nanašamo s krožnimi gibi).

4. MUD CORRECTOR BRUSH

Mozoljček tu, mozoljček tam. Z uporabo sintetičnega MUD-ovega čopiča je prekrivanje nepravilnosti bolj enostavno kot s katerim drugim čopičem, ki sem ga preizkusila, saj je ravno prave velikosti tako za čisto majhne, kot tudi za tiste veeeelike nepravilnosti. :)

5. M.A.C 266 BRUSH

Do sedaj sem si kar nekako (vsaj glede mojih obrvi) zatiskala oči in mislila, da je efekt obrvi enak, če ne zapolnimo praznin med njimi in ne poudarimo oblike s čopičem. Kakšna pa razlika! Zadnjič sem naredila preizkus “popolne obrvi”, kjer sem se fotografirala preden, da sm jih poudarila s čopičem in po tem.  Rezultat: sedaj si raje uredim obrvi kot pa napleskam trepalnice z maskaro.

V videu Moj vsakodnevni makeup v 5 minutah sem uporabila 3 od zgoraj naštetih 5-ih čopičev.

Lep petek in prijeten vikend,
Maja

 

 

1 Comment

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja