torek

5

november 2013

0

COMMENTS

Maja priporoča: Olje čajevca

Written by , Posted in Nega obraza

O zdravilnih sestavinah olja čajevca sem slišala že marsikaj, ampak se nikoli nisem posebej poglobila v raziskovanje resničnosti le-teh, vse dokler se mi niso začeli par mesecev nazaj pojavljati mozolji po licih in čelu (vsak dan dva nova)! O tem sem pisala tudi v prejšnjem članku, ko sem ocenjevala Paula’s Choice BHA gel.

Olje čajevca

Olje čajevca, ki suši mozoljčke ter odpravi otekline in rdečico

Poiskusila sem vse zadeve, ki jih je možno kupiti v lekarni ali drogerijah … zadeve, ki naj bi odpravile rdečico in oteklino ter posušile mozoljčke v pičlih nekaj urah (ja, seveda!).

Na spletu sem prebrala zapise uporabnikov, ki svetujejo, da naj se olje čajevca razreči z vodo (v razmerju 1:5) ali zmeša z gelom Aloe Vere in nato nanese na mozoljčke. Preizkusila sem oboje, a sem ugotovila, da se pri meni najbolj obnese nerazredčeno – vtrem ga v prizadeto mesto in pustim čez noč. Zjutraj mozoljčka skoraj ni videti, oteklina pa popolnoma izgine.

Pozor!

Pazljivi morate biti, da olja ne nanašate preblizu oči, saj je vonj zelo močan in jih bo dražil. Prav tako odsvetujem prekomerno uporabo olja na istem mestu, saj bo kožo tako izsušilo, da se bo začela luščiti.

Če boste upoštevali moj nasvet in ga preizkusili, mi morate nujno povedati, kako se obnese pri vas. :)

Pozdravček,
vaša Maja

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja