torek

5

november 2013

2

COMMENTS

Konec mozoljev? Testiram Paula’s choice 2% BHA GEL

Written by , Posted in Nega obraza

Na spletu lahko preberete veliko o Paula’s Choice izdelkih. Sama med branjem opažam, da nekih vmesnih mnenj ni – ali so ti izdelki ljudem zelo všeč, ali jim pa sploh niso. Veliko je takšnih, ki rezultate opazijo že po dnevu ali dveh uporabe, spet drugim pa se stanje kože le še poslabša.

Kakšen je razlog, da sem se odločila preizkusiti ta izdelek?

V zadnjem letu sem testirala 50 različnih izdelkov za obraz. Rezultat tega so bili številni komedoni (ogrci), ki so se zaradi mojega nenehnega stiskanja razvijali v boleče podkožne mozolje.

Obisk pri kozmetičarki je bil seveda neizogiben … diamantni piling in globinsko čiščenje kože (zaradi česar nisem prestopila praga hiše cel teden – več o tem v drugem članku).

Kozmetičarka mi je svetovala uporabo kislinskih krem ali pene za umivanje (AHA – glikolna kislina, mlečna kislina, itd.), prav pa tudi nego z BHA kislinami (salicilna kislina). Preden sem se odločila za nakup kateregakoli izdelka (kisline namreč zvenijo strašno, še posebej ko pomislimo na žveplovo VI kislino), sem skoraj doktorirala iz AHA in BHA. Če na hitro povzamem:

AHA kisline so namenjene odstranitvi zgornjih slojev in s tem obnovi povrhnjice (posebej so primerne za zrelo kožo saj povečajo tvorbo kolagena – gladijo gube), medtem ko BHA prodrejo globje v pore in jih očistijo.

Paula’s Choice BHA

Paula’s Choice ponuja 3 verzije BHA izdelkov – losjon za suho kožo, gel za mešano kožo in pa čisto tekočo verzijo za mastno in zelo mastno kožo. Sama sem izbrala BHA gel, saj imam mešan tip kože.

Paula's Choice 2% BHA gel

Paula’s Choice 2% BHA gel

Opažanja po 12h dneh uporabe:
  1. Moja koža je bolj gladka in ima lep sijaj.
  2. V dnevih, odkar izdelek uporabljam, se mi ni pojavil niti en podkožni mozolj.
  3. Število obstoječih komedonov se mi ni zmanjšalo, prav tako pa nisem zasledila povečanja števila le-teh.
  4. Koža na čelu se mi je začela kar malce luščiti (kot bi me prej opeklo sonce).

Sama menim, da je izdelek smotrno uporabljati po obisku kozmetičarke, saj bo preprečil, da bi se nečistoče spet začele pojavljati. Že obstoječih nečistoč (še posebej ogrcev na nosu in bradi) pa sam ne bo odstranil.

Pozor!

Ob uporabi kislin na obrazu se lahko poveča občutljivost kože. V kolikor se vam v tem času pojavi kakšen mozolj, ga ne stiskajte, saj bo postil ogromen madež ali celo brazgotino. Prav tako je nujna uporaba kreme z višjim zaščitnim faktorjem (na izdelkih Paula’s Choice je sicer navedeno, da je dovolj SPF 15, vendar pa jaz priporočam višjega – SPF 30.)

Izdelek bom uporabljala še naprej, nato pa bom vsak teden poročala o rezultatih.

** UPDATE: STANJE KOŽE PO TREH TEDNIH UPORABE

Po treh tednih uporabe je moja koža glede izgledala malce bolje kot prej, vendar izdelek na žalost ni ustavil tvorjenja komedonov. Možno je, da je čas uporabe še vedno prekratek, da bi se lahko stanje kože drastično izboljšalo.

Opazila pa sem, da je moja koža veliko bolj gladka kot prej in da madeži od mozoljčkov hitreje izginejo.

Zaradi prehoda na antibiotike sem izdelek začasno prenehala uporabljati.

Pozdravček,
Maja

2 Comments

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja